ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (Privacy Notice)

Για να αποκτήσετε πρόσβαση ως επισκέπτης/χρήστης της Ιστοσελίδας μας http://whiterhino.gr/ («Ιστοσελίδα») σε μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει, πρέπει προηγουμένως να μας γνωστοποιήσετε προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες που σας ταυτοποιούν ή μπορεί να σας ταυτοποιήσουν και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» ή «προσωπικά δεδομένα». Η Ιστοσελίδα είναι περιουσία της εταιρεία WHITE RHINO BRAND EXPERIENCE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ I.K.E («Εταιρεία»). Συλλέγουμε, τηρούμε, αποθηκεύουμε, οργανώνουμε, προσαρμόζουμε, χρησιμοποιούμε, επεξεργαζόμαστε κλπ. αρχεία με προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε κατά την χρήση/επίσκεψη της Ιστοσελίδας μας («Επεξεργασία») και είμαστε «Υπεύθυνος Επεξεργασίας» (Controller), για αυτά. Η Επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία για τον σκοπό της και πραγματοποιείται κατά τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σεβόμαστε το απόρρητο των επισκεπτών/χρηστών της Ιστοσελίδας μας και αναγνωρίζουμε ότι όταν επιλέγετε να μας δώσετε πληροφορίες που σας αφορούν, εμπιστεύεστε ότι ενεργούμε με απόλυτη υπευθυνότητα και ακεραιότητα κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Η παρούσα Ενημέρωση Απορρήτου (Privacy Notice) περιέχει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Εφόσον επιλέξετε να κάνετε χρήση της Ιστοσελίδας αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης της τεκμαίρεται ότι αποδέχεστε τις διατάξεις της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική, παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την Πολιτική αυτή, όποτε κρίνουμε απαραίτητο, και σας καλούμε να την ελέγχετε τακτικά ώστε να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενό της, καθώς και για το πώς τα προσωπικά δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν.

 

  • Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και από που;

Συλλέγουμε τις παρακάτω πληροφορίες που σας αφορούν, σύμφωνα με την συγκατάθεση που μας έχετε χορηγήσει και αποκλειστικά και μόνο για τους παρακάτω σκοπούς επεξεργασίας και εάν χρειαστούμε περισσότερες για αυτούς που έχετε εγκρίνει, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  • Προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί σας (ονοματεπώνυμο, και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας)
  • Διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address)
  • Προσωπικά δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες που μας γνωστοποιείτε οι ίδιοι δια της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας (που φιλοξενείται στην Ενότητα της Ιστοσελίδας «Contact») ή με την αποστολή  του βιογραφικού σας σημειώματος και της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη/συνεργασία σας

Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα ειδικών κατηγοριών (όπως ενδεικτικά αυτά που σχετίζονται με την φυλετική ή εθνοτική σας καταγωγή, την συμμέτοχη σας συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεδομένα υγείας ή δεδομένα που αφορούν την σεξουαλική σας ζωή ή τον γενετήσιο προσανατολισμό σας) εκτός εάν τα δεδομένα αυτά εμπεριέχονται στο βιογραφικό σας σημείωμα και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη/συνεργασία σας που εσείς επιλέξατε να μας αποστείλετε. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή έχουμε λάβει τα αναγκαία και τεχνικά οργανωτικά μέσα για την ασφαλή τήρηση και επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα που ανήκουν στις παραπάνω ειδικές κατηγορίες 

Δεν αναζητούμε ούτε συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Εάν ανακαλύψουμε ότι, από παραδρομή ή παραπλάνηση που μας έχει δημιουργηθεί, έχουμε συλλέξει προσωπικά δεδομένα από άτομα κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, θα  τα διαγράψουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

  • Για ποιους σκοπούς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε;

Συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία σας που μας παρέχετε/γνωστοποιείτε κατά καιρούς, μόνο στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των συγκεκριμένων σκοπών, που έχετε συμφωνήσει, που είναι οι εξής:

  • Ερωτήματα - να σας απαντήσουμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα που μας υποβάλετε (που φιλοξενείται στην Ενότητα της Ιστοσελίδας «Contact»)
  • Ιστοσελίδες - να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας στην Ιστοσελίδα παρέχοντας σε εσάς την βέλτιστη δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο αυτής με την χρήση “cookies”. 
  • Αίτηση για Εργασία/Συνεργασία - να επεξεργαστούμε και διαχειριστούμε την αίτηση ή  εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας για εργασία/συνεργασία με την Εταιρεία μας συνοδευόμενη ή μη από το βιογραφικό σας και να σας ενημερώσουμε για την πορεία της.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για κάθε έναν από τον/τους παραπάνω αναφερόμενο/ους σκοπό/ούς επεξεργασίας, πραγματοποιείται σύμφωνα με την συγκατάθεση που μας παρέχετε για αυτόν, την οποία μπορείτε οποτεδήποτε να ανακαλέσετε, χωρίς πάντως να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε σε αυτή μέχρι την στιγμή της ανάκλησης της. Η ανάκληση μπορεί να υποβληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email livetheexperience@whiterhino.gr. 

 

  • Μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους;

Θα μοιρασθούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τρίτους για την εκτέλεση του/των σκοπών επεξεργασίας, στις εξής περιπτώσεις και αφού λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους:

 

  • Συμμόρφωση σε νομικές διατάξεις

Θα αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα στην περίπτωση που είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο (τήρηση νομικής διάταξης), στον βαθμό και στην έκταση που είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας αυτή ή αν κατά την καλόπιστη κρίση μας είναι εύλογα αναγκαίο για τη συμμόρφωση μας με νομικές διαδικασίες ή για την απάντηση αντίστοιχης φύσης αιτημάτων.

 

  • Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Σας παρέχουμε πληροφορίες / απαντήσεις που έχετε ζητήσει και διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, όπως περιγράφονται στην παρούσα και σύμφωνα με την συγκατάθεση που μας έχετε χορηγήσει στα πλαίσια της εκδήλωσης του ενδιαφέροντος σας για εργασία/συνεργασία.

 

  • Πόσο καιρό αποθηκεύουμε/διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως αναγκαίο για την εκτέλεση των σκοπών επεξεργασίας καθώς και για την ανταπόκριση μας σε τυχόν αιτήματα σας.

Ειδικά όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία που μας έχετε κοινοποιήσει με τις αιτήσεις σας για εργασία/συνεργασία θα τα διατηρήσουμε για διάστημα έξι (6) μηνών, μετά την πάροδο δε του παραπάνω χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν μας ζητήσετε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για επιπλέον χρονικό διάστημα, θα τα καταστρέψουμε με ασφαλή τρόπο και χωρίς δυνατότητα επανάκτησης.

 

  • Τι είναι τα cookies; 

Στην Ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία "cookies". Τα cookies είναι πληροφορίες, τις οποίες μια ιστοσελίδα μπορεί να αποθηκεύσει στην εφαρμογή πλοήγησης του επισκέπτη και στη συνέχεια να τις ανακτήσει, ώστε να τον αναγνωρίσει την επόμενη φορά που θα την επισκεφτεί. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διαδικτυακά σφάλματα, safe gif και παρόμοιες τεχνολογίες που συλλέγουν δεδομένα παρόμοια με εκείνα που συλλέγονται από ένα cookie. Ένα αρχείο cookie μπορεί να περιέχει διάφορους τύπους πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός αναγνωριστικού χρήστη που χρησιμοποιεί ο ιστότοπος για την παρακολούθηση των σελίδων που έχετε επισκεφτεί. Τα cookies της Ιστοσελίδας αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή την συσκευή σας και παραμένουν εκεί εκτός εάν προβείτε στις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μην δέχονται cookies από την Ιστοσελίδα. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που ένα cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή την συσκευή σας. Ωστόσο, εάν ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να μην δέχεται cookies από την Ιστοσελίδα, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα προσπέλασης και χρήσης όλων των δυνατοτήτων της.

 

  • Για τι χρησιμοποιούμε cookies; 

Χρησιμοποιούμε cookies στην Ιστοσελίδα μας για: (α) τον εντοπισμό των ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί και από τους οποίους καθοδηγηθήκατε στην Ιστοσελίδα, (β) την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων που μας έχετε ζητήσει, και (γ) να αντιληφθούμε πώς χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την δομή και το περιεχόμενό της,  ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Παράλληλα, τα προσωπικά σας στοιχεία που συλλέγουμε, μέσω των cookies της Ιστοσελίδας, τα διαβιβάζουμε στις εταιρείες του Ομίλου μας για νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς.

 

  • Αποδοχή μη των cookies

Στην πρώτη σας επίσκεψη στην Ιστοσελίδα, θα ενημερωθείτε για την λειτουργία των cookies σε αυτή και για την δυνατότητα σας να μην αποδεχθείτε την εγκατάσταση τους στον υπολογιστή ή την συσκευή σας. Αν θέλετε να διαγράψετε cookies που μπορεί να υπάρχουν ήδη, ανατρέξτε στις οδηγίες του λογισμικού διαχείρισης αρχείων για να εντοπίσετε το αρχείο ή τον κατάλογο που αποθηκεύει τα cookies. Παράλληλα, εάν θέλετε να σταματήσετε να αποθηκεύετε τα cookies στο μέλλον, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή του φυλλομετρητή κάνοντας κλικ στο "Βοήθεια" στο μενού του προγράμματος περιήγησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies διατίθενται στη διεύθυνση www.allaboutcookies.org. Διαγράφοντας τα υπάρχοντα cookies ή απενεργοποιώντας μελλοντικά cookies  μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές ή λειτουργίες της Ιστοσελίδας με πιθανή επίπτωση στη λειτουργικότητα της καθώς και στη δυνατότητα λήψης πληροφοριών ή και υπηρεσιών από εμάς.

 

  • Σύνδεσμοι σε ιστότοπους τρίτων  (Hyperlinks)

Η Ιστοσελίδα μπορεί να παρέχει υπερ-σύνδεσμο (link) σε ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίοι έχουν τον πλήρη έλεγχο για το περιεχόμενο που αναρτούν σε αυτές και συνεπώς την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια τους, την εγκυρότητα του περιεχομένου τους καθώς και τον τρόπο συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας των προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών που  συλλέγουν. Σας συνιστούμε να εξετάζετε προσεκτικά τις πολιτικές απορρήτου των συγκεκριμένων ιστότοπων, πριν τους χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των πληροφοριών σας, από αυτούς.

 

  • Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η ασφάλεια των δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση και για να το πετύχουμε, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της Επεξεργασίας τεχνικά (ενδεικτικά, κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση) και οργανωτικά μέτρα (ενδεικτικά privacy by design, θέσπιση πολιτικών και διαδικασιών), την επάρκεια και ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αυτά τα μέσα προστασίας δεν αφορούν προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να κοινοποιείτε σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα σε ιστότοπους κοινότητας (community websites).

 

  • Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Ως υποκείμενο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διατηρείτε τα ακόλουθα δικαιώματα:

(α) να μάθετε ποια προσωπικά δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο, τους αποδέκτες τους στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τα κριτήρια που το καθορίζουν (άρθρο 15 ΓΚΠΔ),

(β) την διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων (π.χ. λόγω ελλείψεων ή ανακριβειών τους), την διαγραφή τους από τα αρχεία μας (εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη), τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, την αντίταξη/εναντίωση σας σε αυτή (άρθρο 16-17-18 ΓΚΠΔ),

(γ) ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει αναδρομικά),

(δ) την εξαίρεση από την λήψη προσωποποιημένης και εξατομικευμένης πληροφόρησης, εφόσον έχετε συναινέσει μέσω της Ιστοσελίδας για αυτό, και 

(ε) υποβολή καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αθήνα tel: +30 210 6475600 e-mail: contact@dpa.gr).

 

  • Τρόπος άσκησης των δικαιωμάτων σας;

Τα δικαιώματα σας μπορείτε να τα ασκήσετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email livetheexperience@whiterhino.gr, είτε εγγράφως με συστημένη επιστολή στην εταιρεία υπόψιν του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας (Δημήτριο Μαύρο), χωρίς κόστος για σας, εκτός αν τέτοια αιτήματα επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό εύλογο κόστος. Εάν ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του, μέσα σε έναν μήνα από τη λήψη του αιτήματος σας και θα σας ενημερώσουμε σχετικά (εκτός αν προβλέπεται άλλως από τις ισχύουσες διατάξεις), εκτός αν λόγω της πολυπλοκότητάς του χρειαστεί παράταση της προθεσμία αυτής κατά δύο ακόμη μήνες για την οποία και για τους λόγους καθυστέρησης θα σας ενημερώσουμε. Επίσης, θα ανακοινώσουμε κάθε διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων σε κάθε αποδέκτη που αυτά κοινοποιήθηκαν, εκτός αν είναι δυσανάλογο ή ανέφικτο και θα σας ενημερώσουμε, αν μας το ζητήσετε.

 

  • Νομοθεσία - Ισχύουσες διατάξεις για την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπου στην Πολιτική αυτή κάνουμε αναφορά στις ισχύουσες διατάξεις για την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων, εννοούμε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών» ή GDPR όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται, τον οικείο εφαρμοστικό νόμο και τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και αρχών, όπως ισχύουν σήμερα. 

 

  • Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική ή για τις πρακτικές συλλογής προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε και για την υποβολή κάθε αιτήματός σας σχετικά παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email livetheexperience@whiterhino.gr, είτε εγγράφως με συστημένη επιστολή στην εταιρεία υπόψιν του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας (Δημήτριο Μαύρο), και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατό.